Goudprijs

Waarom wordt goud als waardevol gezien?

Al jarenlang heeft goud een aantrekkingskracht op de mensheid. Nog steeds zijn mensen op zoek naar goud en hebben hier hun beroep van gemaakt. Ook vanuit Europa is er door de eeuwen heen veel interesse geweest in het goud dat op Amerikaanse bodem te vinden was en is. Goud behoud zijn waarde, terwijl het vertrouwen in een munteenheid zomaar kan verdwijnen. Sinds 2011 is de goudprijs stijgende.

Grootste inkopers van goud zijn de Aziaten, gevolgd door de Russen en Zuid-Amerikanen. Zij geloven er ook in dat het hebben van goud waardevoller is dan het hebben van papiergeld. Toch zijn er andere materialen waardevoller dan goud, zoals platinum en diamanten, ze zijn zeldzamer maar toch minder populair dan goud.

De waarde van het goud blijft stabiel en heeft de neiging tot stijgen. Je kan goud kopen en verkopen via internet gedurende 24 uur per dag. Als u goud inkoopt via Goldrepublic, dan wordt uw goud opgeslagen in een zwaarbeveiligde kluis en is uw goud volledig verzekerd tegen diefstal en schade. Ook koopt u goud in tegen de beste prijzen en kunt u via uw online account uw goud eenvoudig beheren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veilig goud aankopen