Goud en zilver inkoop

Op veel plaatsen in Nederland kun je je oude goud inwisselen voor euro’s. Dit gebeurt veel met bijvoorbeeld oude sieraden die men zelf niet meer draagt en waar geen emotionele waarde aan hangt. Als er uit een erfenis een gouden ketting van schoonmoeder is overgebleven, dan kun je ervoor kiezen om dit aan te bieden bij een goud en zilver inkoop stalletje. Zij geven gelijk contante euro’s, nadat ze gekeken hebben hoeveel het goud weegt en welke waarde het op dat moment vertegenwoordigt. Die handelaren zijn er gek op, want in de regel behoudt goud zijn waarde en is de koers sinds 2011 alleen maar aan het stijgen.

sieraden

Deze website is echter bedoeld voor consumenten die zelf goud willen inkopen. Dit kan heel veilig bij Goldrepublic. Als u ervoor kiest goud via hen aan te kopen kunt u kiezen waar u de goudbaren in de opslag wilt hebben. Tevens ontvangt u de baarnummers van uw goudbaren. U maakt via hen een online account aan en dit biedt gelijk de mogelijkheid om goud in te kopen, maar ook weer aan Goldrepublic te verkopen op het moment dat u geld nodig heeft.

Beleggers hebben meerdere redenen om goud in te kopen:
Het biedt bescherming tegen bankencrisissen.
Je spreidt je risico; als je in aandelen en obligaties belegt bewegen deze in tegengestelde richting.
Het rendement is hoog. Ter vergelijking: als je vanaf 2000 goud had ingekocht zou deze in een periode van 14 jaar 222% gestegen zijn, in dezelfde periode zou je via de AEX slechts 4% renedement behaald hebben.

Goud is schaars en daarom is de waarde van goud van nature stabiel. Elk jaar stijgt de goudhoeveelheid met 1% tot 2%. Beleggen in goud is waardevol in tijden van oorlogsdreiging, crisis en inflatie. Bij een belegging in aandelen en obligaties is de waarde afhankelijk van de prestatie van de tegenpartij en bij een goudbelegging is er geen tegenpartij. Als een bedrijf failliet gaat, zijn de aandelen niets meer waard en als een bank omvalt, dan is je spaargeld weg. Bovendien is spaargeld een belegging die constant in waarde afneemt, in ieder geval de laatste 50 jaar.

Kortom: Goud inkoop draagt bij aan een gunstige risico/rendementsverhouding van uw beleggingsportefeuille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *